Bouwconcept

Duurzaam bouwen in staalframe.
De Woonstaete Woonvilla’s worden volledig gebouwd in staalframebouw. Een duurzame bouwoplossing die volledig up- en recyclebaar is. Staalframebouw biedt bovendien een bijzonder snelle manier van bouwen: de totale bouwperiode op locatie bedraagt slechts 20 weken. De prefabricage van onze woonconcepten vindt volledig in de fabriek plaats. Vervolgens wordt de complete constructie, inclusief techniek, isolatie, kozijnen e.d. ter plekke op locatie opgebouwd. Niet alleen een duurzame oplossing, maar ook een zeer snelle en efficiënte manier van bouwen dus.

Duurzaam

Terwijl in de fabriek de staalframe elementen worden gemaakt, wordt op de locatie zelf begonnen met het maken van de fundering en de goed geïsoleerde betonnen begane grondvloer. Hierop worden vervolgens de prefab elementen geplaatst volgens vooraf geteste en beproefde aansluitdetails, zodat een weer-, wind- en waterdicht casco ontstaat. Tegelijkertijd met het casco worden de prefab betonnen binnentrappen gemonteerd. Vervolgens worden de laatste leidingen in de plafonds en installaties aangebracht en volgt de verdere afbouw, van onder meer de binnenwanden en binnenafwerking.

De buitengevels worden volledig met extra isolatiemateriaal ingepakt en voorzien van een stuclaag die door middel van nano-technologie vuil en waterafstotend is gemaakt. Hierdoor behoudt de Woonstaete Woonvilla langdurig een frisse uitstraling en wordt onderhoud tot het minimum beperkt. Door deze manier van bouwen en afwerken, voldoen onze woningen ruimschoots aan BENG en aan de oude methodiek met een 0 < EPC.
Een totale bouwperiode op locatie van slechts 20 weken en in 7 dagen al een volledig wind- en waterdicht casco!

Betrouwbaar

Staalframebouw is al tientallen jaren een bewezen bouwmethode. Het is ontstaan eind jaren veertig. Door Philips werd het ingezet als bouwsysteem voor zijn personeelswoningen, eerst in Eindhoven, later in heel Nederland. Inmiddels is de ervaring, dat er projecten uit die tijd al bijna 70 jaar staan en nog altijd voldoen aan de bouweisen van deze tijd. Op de levensduur van staalframebouw valt dan ook weinig af te dingen. Bovendien zijn in de loop der jaren de verduurzaming van de metalen onderdelen en de aansluitdetails steeds verder verbeterd, tot de optimale kwaliteit van vandaag de dag. Het bouwsysteem is voorzien van een Komo-attest Star Frame bouwsystemen en wordt voortdurend afgestemd op de eisen van het bouwbesluit.

In Europese landen als Engeland en Zweden en wereldwijd in bijvoorbeeld de U.S.A., Nieuw Zeeland en Dubai, is staalframebouw een bekende en veel toegepaste bouwmethode. De belangrijkste voordelen van staalframebouw zijn tijdwinst, lichtgewicht, sterk, flexibel in te richten, nauwkeurig en duurzaam.

Hoe het werkt

Staalframebouw is het bouwen met geprefabriceerde elementen voor vloeren, wanden, gevels en daken. De basis van deze prefab elementen is een raamwerk van dunne, sterke stalen profielen. Deze worden in de fabriek onder geconditioneerde omstandigheden gemaakt. Daar wordt het stalen raamwerk op de verschillende onderdelen bekleed met plaat- en isolatiemateriaal. Deze isolatiematerialen zorgen ervoor, dat de elementen voldoen aan alle eisen op het gebied van brand, geluid en energiebesparing. Ook kozijnen, eventueel beglaasd, worden al in de fabriek in de elementen aangebracht. Net als de eerste lagen dakbedekking op de elementen van de daken. De prefab elementen die in de fabriek van M-Frame (DNN groep) gemaakt worden, kunnen verdiepingshoog, woningbreed en woningdiep worden uitgevoerd, afhankelijk van transportmogelijkheden en bestemming. Dit geldt ook voor bijzondere elementen, zoals bijvoorbeeld een balkon.
De bouwmuren worden uitgevoerd als akoestisch woningscheidende wanden. Dit zijn dubbele ontkoppelde bouwmuren tussen de woningen, waardoor een hoge geluidsisolatie ontstaat. De woningscheidende vloeren worden uitgevoerd als staalframebouwvloeren en voorzien van een vrij dragend plafond aan de onderzijde, en aan de bovenzijde een direct afgewerkte betonschil met vloerverwarming. Hierdoor ontstaat niet alleen een prettig binnenklimaat, maar er wordt ook voldaan aan alle eisen op het gebied van geluidsisolatie.
Woonstaete logo wit
Betaalbaar, duurzaam
& stijlvol wonen

Aanmelden
Woonstaete nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons actuele aanbod? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
© 2024 Woonstaete BV. Alle rechten voorbehouden |  
Realisatie: windkracht20.nl
Volg ons op:
×