april 2024

Staalframeconstructies: duurzamer én goedkoper

Betaalbaar, duurzaam en stijlvol wonen – dat is waar Woonstaete voor staat. Eén van de hoofdredenen waardoor wij deze kwaliteiten kunnen waarborgen, is het bouwen met staalframeconstructies. M-frame Staalframebouw is hierin al jaren onze vaste samenwerkingspartner en daar zijn wij trots op! Niet alleen door de fijne en warme samenwerking, óók omdat werken met M-frame betekent dat wij duurzamer én goedkoper kunnen bouwen. Hoe dat komt? Dat leest u in dit artikel.

Sneller, beter en slimmer bouwen

Jarenlang hebben bouwbedrijven vastgehouden aan de traditionele manier van bouwen. Tegenwoordig staan budgetten steeds meer onder druk en hebben we te maken met strakkere deadlines. Simpelweg gezegd moeten er betere projecten opgeleverd worden in een kortere tijd. Dat vraag om sneller, beter én slimmer bouwen! Waar de bouwwereld wat betreft innovaties soms wat terughoudend is, wil Woonstaete júíst meegaan met de tijd. Een aantal jaar geleden sloegen Woonstaete en M-frame daarom de handen ineen om samen snellere, betere én slimmere woonprojecten te kunnen realiseren.

De grote voordelen van staalframebouw

Staalframeconstructies zijn minder gevoelig voor vocht en schimmel, hebben een hogere weerstand tegen brand, zijn flexibeler in ontwerp en ga zo maar door. De argumenten om voor staalframebouw te kiezen zijn werkelijk oneindig. Echter zijn er voor ons, met het oog op duurzaamheid en kostenreductie, 4 zeer belangrijke voordelen:

 1. Nauwkeurige maatvoering
  Wanneer we kijken naar de maatvoering is bouwen met staalframe uiterst nauwkeurig. Dit betekent dat zeer precies ingeschat kan worden hoeveel staal nodig is voor de realisatie van een woonproject. Dankzij deze nauwkeurige inschattingen kunnen we precies dat produceren wat nodig is en is er nauwelijks restafval. Zo blijven we altijd dicht bij zero-waste; beter voor de natuur én beter voor de portemonnee.
 2. Hoogste strength-to-weight ratio
  Dat er in aardbevingsgebieden zoveel gewerkt wordt met staal is niet voor niets. Naast licht, flexibel en nauwkeurig is er namelijk nog een belangrijk element gerelateerd aan staal: het is ongelofelijk sterk! Van de diverse bouwmaterialen heeft staal de hoogste strength-to-weight ratio wat inhoudt dat er minder staal nodig is (dan bijvoorbeeld bij houtconstructies) om dezelfde constructieve waarde te behalen. Daarnaast is minder onderhoud op de lange termijn een voordelige bijkomstigheid.
 3. Controleerbaar bouwproces
  Niet alleen de maatvoering bij staalframeconstructies is nauwkeurig, ook de werkzaamheden gedurende het bouwproces kunnen nauwkeuriger gepland worden. Doordat het complete bouwwerk van tevoren wordt gefabriceerd in de M-frame fabriek te Zwartemeer is het gehele bouwproces zeer goed controleerbaar. Doordat de constructie ín de fabriek wordt gerealiseerd hebben we niet met tegenslagen als wind, regen, hitte en vorst te maken. Zo kunnen kosten van tevoren nauwkeuriger worden ingeschat, zorgt de kortere bouwperiode voor aanzienlijke kostenbesparingen én is er logischerwijs minder vervuiling gedurende dit efficiënte bouwproces.
 4. Staal is recyclebaar
  Waar de bouwsector nogal eens gerelateerd wordt aan milieubelasting wil Woonstaete zo duurzaam mogelijk te werk gaan. We weten allemaal dat kwalitatieve en betaalbare woningen onmisbaar zijn, maar hoe realiseren we deze met zo min mogelijk milieubelasting? Ook hierom kiezen wij voor staalframeconstructies. Staal is namelijk volledig recyclebaar en kan, na afbouw, hergebruikt worden zonder kwaliteitsverlies. Dit minimaliseert de behoefte aan nieuwe grondstoffen aanzienlijk, terwijl afval tegelijkertijd verminderd wordt.

Een duurzaam antwoord op de stijgende woningvraag

Concluderend doet Woonstaete er alles aan om de vraag naar kwalitatieve en betaalbare nieuwe woningen te beantwoorden, op een zo duurzaam mogelijke manier. Al jaren worden de door ons ontworpen woonprojecten succesvol en duurzaam gerealiseerd middels de staalframeconstructies. Benieuwd naar deze projecten? Dan verwijzen we u graag naar het Woonstaete Projecten overzicht. Voor de verhuur en verkoop van de gerealiseerde woningen verwijzen we u graag door naar onze zusteronderneming: www.wbsrealestate.nl.

Woonstaete logo wit
Betaalbaar, duurzaam
& stijlvol wonen

Aanmelden
Woonstaete nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons actuele aanbod? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
© 2024 Woonstaete BV. Alle rechten voorbehouden |  
Realisatie: windkracht20.nl
Volg ons op:
×