Bouw
helemaal van deze tijd

Uniek bouw concept

De Woonstaete Woonvilla’s worden volledig gebouwd in staalframebouw. Een duurzame bouwoplossing die volledig up- en recyclebaar is. Staalframebouw biedt bovendien een bijzonder snelle manier van bouwen: de totale bouwperiode op locatie bedraagt slechts twintig weken. De prefabricage van de Woonstaete Woonvilla vindt volledig in de fabriek plaats. Vervolgens wordt de complete constructie, inclusief techniek, isolatie, kozijnen e.d. ter plekke op locatie opgebouwd. Niet alleen een duurzame oplossing, maar ook een zeer snelle en efficiënte manier van bouwen dus.

duurzaam, snel en efficiënt

Het bouwproces

Terwijl in de fabriek de staalframe elementen worden gemaakt, wordt op de locatie zelf begonnen met het maken van de fundering en de goed geïsoleerde betonnen begane grondvloer. Hierop worden vervolgens de prefab elementen geplaatst volgens vooraf geteste en beproefde aansluitdetails, zodat een weer-, wind- en waterdicht casco ontstaat. Tegelijkertijd met het casco worden de prefab betonnen binnentrappen gemonteerd. Vervolgens worden de laatste leidingen in de plafonds en installaties aangebracht en volgt de verdere afbouw, van onder meer de binnenwanden en binnenafwerking. De buitengevels worden volledig met extra isolatiemateriaal ingepakt en voorzien van een stuclaag die door middel van nano-technologie vuil en waterafstotend is gemaakt. Hierdoor behoudt de Woonstaete Woonvilla langdurig een frisse uitstraling en wordt onderhoud tot het minimum beperkt. Door deze manier van bouwen en afwerken, voldoet de woonvilla ruimschoots aan BENG en aan de oude methodiek met een 0 < EPC.

Een totale bouwperiode op locatie van slechts 20 weken en in 7 dagen al een volledig wind- en waterdicht casco!

Bekijk de time-lapse van de bouw
van een Woonstaete Woonvilla Premium

staalframebouw

Beproefd bouwconcept

Staalframebouw is al tientallen jaren een bewezen bouwmethode. Het is ontstaan eind jaren veertig. Door Philips werd het ingezet als bouwsysteem voor zijn personeelswoningen, eerst in Eindhoven, later in heel Nederland. Inmiddels is de ervaring, dat er projecten uit die tijd al bijna zeventig jaar staan en nog altijd voldoen aan de bouweisen van deze tijd. Op de levensduur van staalframebouw valt dan ook weinig af te dingen. Bovendien zijn in de loop der jaren de verduurzaming van de metalen onderdelen en de aansluitdetails steeds verder verbeterd, tot de optimale kwaliteit van vandaag de dag. Het bouwsysteem is voorzien van een Komo-attest Star Frame bouwsystemen en wordt voortdurend afgestemd op de eisen van het bouwbesluit. In Europese landen als Engeland en Zweden en wereldwijd in bijvoorbeeld de U.S.A., Nieuw Zeeland en Dubai, is staalframebouw een bekende en veel toegepaste bouwmethode. De belangrijkste voordelen van staalframebouw zijn tijdwinst, lichtgewicht, sterk, flexibel in te richten, nauwkeurig en duurzaam.

Staalframebouw

Staalframebouw is het bouwen met geprefabriceerde elementen voor vloeren, wanden, gevels en daken. De basis van deze prefab elementen is een raamwerk van dunne, sterke stalen profielen. Deze worden in de fabriek onder geconditioneerde omstandigheden gemaakt. Daar wordt het stalen raamwerk op de verschillende onderdelen bekleed met plaat en isolatiemateriaal. Deze isolatiematerialen zorgen ervoor, dat de elementen voldoen aan alle eisen op het gebied van brand, geluid en energiebesparing. Ook kozijnen, eventueel beglaasd, worden al in de fabriek in de elementen aangebracht. Net als de eerste lagen dakbedekking op de elementen van de daken. De prefab elementen die in de fabriek van M-Frame (DNN groep) gemaakt worden, kunnen verdiepingshoog, woningbreed en woningdiep worden uitgevoerd, afhankelijk van transportmogelijkheden en bestemming. Dit geldt ook voor bijzondere elementen, zoals bijvoorbeeld een balkon.

Geluidsisolatie

De bouwmuren van de Woonstaete Woonvilla worden uitgevoerd als akoestisch woningscheidende wanden. Dit zijn dubbele ontkoppelde bouwmuren tussen de woningen, waardoor een hoge geluidsisolatie ontstaat. De woningscheidende vloeren worden uitgevoerd als staalframebouwvloeren en voorzien van een vrij dragend plafond aan de onderzijde, en aan de bovenzijde een direct afgewerkte betonschil met vloerverwarming. Hierdoor ontstaat niet alleen een prettig binnenklimaat, maar er wordt ook voldaan aan alle eisen op het gebied van geluidsisolatie.

bouw
wij doen het niet alleen

Partners

De Architect

B+O Architectuur en Stedenbouw

B+O Architectuur en Stedenbouw is een uitdagend, ondernemend en multidisciplinair architectenbureau met een uitgebreide expertise binnen de diverse disciplines van de architectuur. B+O is al vele jaren een professionele partij en zijn onderscheidend in het vakgebied. Zij ontwikkelen voortdurend vernieuwende concepten, die dienend zijn aan de context. Dit houdt in dat B+O altijd de context als uitgangspunt neemt en invulling geeft binnen de gestelde kaders. Zij staan dan ook voor contextuele architectuur: veelzijdig, krachtig, uiterst divers en niet in één stijlvorm te vatten. Het projectportfolio varieert van particuliere en sociale woonhuizen tot aan herbestemmingsopgaven en grootschalige zorg- en retailprojecten.

Onze bouwpartner

AKOR Groep

AKOR Bouw realiseert bouwprojecten op het gebied van wonen, werken en winkelen, zowel in Nederland als internationaal. Het gaat daarbij niet alleen om deskundig bouwen, maar ook om het meedenken in (duurzame) oplossingen en planning. AKOR Groep bouwt voor bedrijven, winkelorganisaties, overheden en particulieren. En dus voor Woonstaete. Als vaste bouwpartner zijn zij verantwoordelijk voor de realisatie van al onze Woonvilla’s.

Staalframe constructie

M-Frame (DNN groep)

M-Frame is producent van staalframebouwconstructies en de vaste samenwerkingspartner als het gaat om de staalframeconstructies voor de Woonstaete Woonvilla’s. Oorspronkelijk was M-Frame onderdeel van de DNN-Groep, een professionele en innovatieve dakdekkersorganisatie waarin meer dan 40 vakmensen werkzaam zijn en die al ruim 40 jaar actief is in de dak & bouwbranche. Na de verhuizing in 2018 van de staalframebouw-afdeling naar een ruimere productielocatie in Zwartemeer, is met het oog op de toekomst en de toenemende groei besloten de verschillende bedrijfsactiviteiten onder te brengen in twee zelfstandige bedrijven. Met een eigen gezicht en een eigen naam, maar nog altijd werkend vanuit een sterk familieverband waar goede samenwerking hoog in het vaandel staat.

Login

Aanmelden